Inicio · Tecnologias · Eficiència Energètica · Edificacion · Domòtica

Domòtica

La domòtica és l'automatització i el control aplicats a l'habitatge que es realitza mitjançant equips que disposen de capacitat per comunicar-se interactivament entre si, i amb capacitat de seguir les instruccions d'un algoritme o programa prèviament establert per l'usuari de l'habitatge i amb possibilitats de canvi segon els seus interessos. Com a conseqüència, la domòtica permet una qualitat de vida superior, redueix la feina domèstica, augmenta el benestar i la seguretat i racionalitza el consum d'energia.

Per mitjà de la incorporació de sistemes domòtics a la llar, es pot gestionar intel·ligentment la il·luminació, climatització, aigua calenta sanitària, el reg, els electrodomèstics, etc., aprofitant millor els recursos naturals, utilitzant les tarifes horàries de menor cost i reduint, d'aquesta manera, la factura energètica mentre es guanya en confort i seguretat.

L'Associació Espanyola de Domòtica (CEDOM), en col·laboració amb l'IDAE, ha elaborat la guia "Cómo ahorrar energía instalando domótica en su vivienda. Gane en confort y seguridad". S'adreça al ciutadà per donar a conèixer la contribució de la domòtica a l'estalvi d'energia i fomentar-ne el consum responsable.

D'altra banda, l'IDAE formalitzarà un conveni amb les associacions DOMOTYS y SECARTYS per a la realització de diverses activitats de comú interès a l'àrea de l'eficiència energètica.