Cercador de continguts de IDAE

Siguenos en Youtube
Siguenos en Vimeo
Siguenos en Twitter
Siguenos en Wordpress
Infomación IDAE
Regístrate
A +    A -   

Energia Hidroelèctrica

Una central hidroelèctric està constituïda pel conjunt d'instal•lacions necessàries per transformar l'energia potencial d'un curs d'aigua -com a conseqüència de la diferència de nivell entre dos punts- en energia elèctrica disponible.


Segons on es troba situada la instal•lació, es poden classificar principalment en tres grans grups:

Centrals d'aigua fluent: són aprofitament que, a través d'una obra de presa en un assut, capten una part del cabdal circulant pel riu, el condueixen cap a la central per ser turbinat i posteriorment, es restitueix al riu.

Centrals de peu de presa: són instal•lacions que aprofiten el desnivell creat per la pròpia presa i que poden regular els caudals de sortida per ser turbinats en funció dels usos de la presa (hidroelèctrics, regadius o abastaments).

Centrals de canal de reg o abastament: són aprofitaments que utilitzen el desnivell existent en el canal (ràpid) o canonada, mitjançant una presa en el canal, canonada forçada que condueix l'aigua fins a la turbina, per a posteriorment retornar-la al canal.

S'entén per minicentral hidroelèctrica, aquella instal•lació hidroelèctric la potència instal•lada de la qual és igual o inferior als 10 MW.
 


RSS Logotip de W3C que indica CSS vàlides Logotip que indica que l’XHTML és vàlid
© IDAE Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia. C/ Madera, 8 - 28004 Madrid - Tel. 913 14 66 73
Govern d'EspanyaMinisteri d'Energia, Turisme i Agenda Digital