Cercador de continguts de IDAE

Siguenos en Youtube
Siguenos en Vimeo
Siguenos en Twitter
Siguenos en Wordpress
Infomación IDAE
Regístrate
A +    A -   

Energia Solar Tèrmica

L'aprofitament de l'energia del sol, pot aconseguir-se de dues maneres: sense mediació d'elements mecànics; és a dir, de forma passiva, o amb mediació d'elements mecànics; és a dir, de forma activa.

L'energia solar activa, al seu torn, pot ser de baixa temperatura, temperatura mitjana i alta temperatura, segons la captació sigui directa, de baix índex de concentració o d'alt índex de concentració.

Les aplicacions de baixa temperatura, realitzades amb col•lectors plans vidrats, els coneguts com a panells de cèl•lules solars, són les més esteses comercialment. Les seves aplicacions de més interès són:

En edificis. Per aconseguir aigua calenta sanitària, escalfament de piscines i calefacció.

En instal•lacions industrials. També per a la preparació d'aigua calenta sanitària i parcel•lació d'aigua per a processos.

En instal•lacions agropecuàries. Per a la calefacció dels hivernacles, aigua calenta de les piscifactories, etc.

Refrigeració solar. En emplaçament amb necessitats d'aigua freda o refrigeració, a través de l'aprofitament de la calor en un procés d'absorció.Energías renovables solar. Amanecer Energía Solar Térmica. Conjunto de captadores solares térmicos sobre fondo boscoso Energía Solar Térmica. Detalle de captador solar térmico Energía Solar Térmica. Perspectiva con reflejo en superficie de captador solar Energía Solar Térmica. Conjunto de captadores solares térmicos en entorno rural Imatge d’un cel vermellós al vespre amb un gran bloc de núvols

Refrigeració solar

Una instal•lació de refrigeració amb energia solar consisteix, bàsicament, en una màquina d'absorció, que s'alimenta amb aigua escalfada mitjançant una instal•lació d'energia solar tèrmica, i que produeix aigua refredada que s'utilitza per a refrigerar un recinte.

Bàsicament consta dels sistemes següents:

Sistema de captació solar
Sistema d'acumulació
Equip d'absorció
Sistema de suport convencional
Sistema de consum
Sistema de dissipació
Sistema de control
 

RSS Logotip de W3C que indica CSS vàlides Logotip que indica que l’XHTML és vàlid
© IDAE Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia. C/ Madera, 8 - 28004 Madrid - Tel. 913 14 66 73
Govern d'EspanyaMinisteri d'Energia, Turisme i Agenda Digital