Cercador de continguts de Nom de l'empresa

Siguenos en Youtube
Siguenos en Vimeo
Siguenos en Twitter
Siguenos en Wordpress
Infomación IDAE
Regístrate
A +    A -   

Solar Termoelèctrica

L'energia solar termoelèctrica es classifica en sistemes de mitja temperatura i sistemes d'alta temperatura Les centrals de mitja temperatura més desenvolupades actualment corresponen a centrals amb col•lectors de cilindre parabòlics Els aprofitaments d'alta temperatura es realitzen a través de centrals de torres i centrals de generadors  de disc parabòlics.

Centrals de col•lectors de cilindre parabòlics (Mitja Temperatura). Estan formats per col•lectors de mirall que reflecteixen la radiació sobre un tub situat en la línia focal, que conté l'absorbent i el fluid termòfor El fluid s'escalfa fins a 400ºC, amb relacions de concentració solar d'entre 15 i 50, produint vapor sobreescalfat que alimenta la turbina convencional que genera electricitat. Cal disposar d'un sistema de seguiment solar.

Centrals de Torre (Alta Temperatura). Formades per un camp d'heliòstats que reflecteixen la radiació sobre un bescanviador d'escalfor situat en la part superior d'una torre central. S'assoleixen temperatures de 600ºC.

Generadors solars de disc parabòlics (Alta Temperatura). Consisteixen en un conjunt de miralls que formen una figura de disc parabòlic en el focus de la qual es disposa el receptor solar on s'escalfa el fluid. El fluid s'escalfa fins a 750ºC i per generar electricitat, actualment s'utilitzen motors Stirling o turbines Brayton.

Comparativa de les diferents tecnologies

 L'energia solar termoelèctrica es classifica en sistemes de mitja temperatura i sistemes d'alta temperatura


RSS Logotip de W3C que indica CSS vàlides Logotip que indica que l’XHTML és vàlid
© IDAE Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia. C/ Madera, 8 - 28004 Madrid - Tel. 913 14 66 73
Govern d'EspanyaMinisteri d'Energia, Turisme i Agenda Digital