Cercador de continguts de IDAE

Siguenos en Youtube
Siguenos en Vimeo
Siguenos en Twitter
Siguenos en Wordpress
Infomación IDAE
Regístrate
A +    A -   

Agricultura i pesca

AGRICULTURA

L'IDAE treballa per implementar mesures d'eficiència energètica amb la finalitat de reduir els impactes negatius que l'augment del consum de l'energia (costos i emissions) té en l'activitat agrícola. Amb aquesta finalitat, intenta implantar una sèrie d'accions claus que poden tenir un impacte negatiu i significatiu en els índexs energètics del sector.

Aquestes accions són:

  1. Desenvolupament de mecanismes de formació i informació en eficiència energètica.
  2. Execució d'un pla de modernització del parc nacional de tractors agrícoles que inclogui criteris d'eficiència energètica. 
  3. Posada en funcionament d'un conjunt d'iniciatives normatives que afavoreixin la implantació o substitució de sistemes de reg per altres més eficients

Enllaços d'interès:

Curs de Gestor Energètic de Comunitats de Regants: Curs dirigit a Gestors energètics de Comunitats de Regants que estiguin treballant o vulguin treballar en aquest àmbit. L'objectiu general del curs és conèixer les tècniques d'estalvi i eficiència energètica en sistemes col•lectius de reg amb la finalitat de formar tècnics i assessors de comunitats de regants en gestió eficient de l'energia.

Documents d’estalvi i eficiència energètica a l’agricultura

Auditorías energéticas en Comunidades de Regantes. Artículo de Angel Sánchez de Vera Quintero, Jefe Departamento Servicios y Agricultura del IDAE
PESCA
L’IDAE presta suport tècnic i econòmic al projecte Peixe Verde.
El propòsit final d’aquest projecte és que la pesca incorpori en el seu desenvolupament i gestió criteris d’eficiència energètica com a criteri bàsic per a la seva viabilitat, reduir emissions contaminants i millorar la seva competitivitat.

Auditories energètiques en vaixells de pesca.
Es presenten a continuació els resultats més destacats de les auditories energètiques efectuades per l'INEGA sobre vaixells de pesca de ports gallecs, fruit de les mesures contemplades en el Conveni Marc de Col•laboració del Pla d'Acció 2008-2012 subscrit entre l'IDAE i la Xunta de Galícia.
Resum sobre el desenvolupament de la Mesura del Pla d'Acció 2008-2012 "Millora de l'Estalvi i l'Eficiència Energètica en el Sector Pesquer"
 
RSS Logotip de W3C que indica CSS vàlides Logotip que indica que l’XHTML és vàlid
© IDAE Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia. C/ Madera, 8 - 28004 Madrid - Tel. 913 14 66 73
Govern d'EspanyaMinisteri d'Energia, Turisme i Agenda Digital