Oficina d'Autoconsum

En el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia

L'Oficina d'Autoconsum és un espai d'informació i assessorament a l'IDAE amb vocació de donar suport als consumidors (particulars, comerços i empreses) que vulguin optar per una instal·lació d'autoconsum.

 

Apareix contemplada a la Mesura 7 del Full de Ruta de l'autoconsum i es crea com a resposta a la necessitat de proporcionar informació, tant al públic en general com a les administracions locals ia les diferents organitzacions involucrades, per dissipar els dubtes que puguin sorgir als aspectes més controvertits del desenvolupament renovable.

L'impuls de l'autoconsum precisa que els consumidors disposin d'informació de fàcil accés, per la qual cosa es crea aquesta unitat de referència que actua com a punt focal de les diferents actuacions de dinamització, informació i sensibilització.

L'Oficina d'autoconsum estableix un canal transparent i de fàcil accés a la ciutadania on es podran adreçar les consultes

Aquí s'atenen les consultes sobre les instal·lacions d'autoconsum aclarint dubtes normatius, tècnics i de tramitació, i dirigint el consumidor a l'agent amb competència per resoldre la qüestió plantejada, orientant el consumidor sobre els passos que cal seguir en cada cas.

L'oficina també recopila les guies tècniques i publicacions rellevants en matèria d'autoconsum posant-les a disposició dels consumidors a través del seu lloc web. Incorpora a més enllaços a altres pàgines amb informació rellevant, com ara guies autonòmiques, preguntes freqüents i informació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, consultes públiques, etc., per proporcionar als consumidors una porta única a la informació de l'autoconsum.